Logo

 

Брояч на посещенията


Tyxo.bg counter

Малдиви
(Maldives)

ОСНОВНИ СВЕДЕНИЯ
Столица
град Мале
Територия:

Площ: 298 кв.км.
( 185 място в света)

Време в столицата:

Население

Численост:298 968 човека
( 175 място в света - 2006)
Плътност: чов/кв.км.

 

Големи градове
град
население
координати
Мале
65 000
 
Допълнителна информация
 
Валута

малдивска руфия
( MVR)

Официален език
дхивехи
Религия
ислям
Държавен празник
26 юли
(Ден на независимостта)

Административно-
териториално устройство

Президентска република
Национален интернет-домен
.mv
ISO код

 

 

В състава на международни организации


Малдивските острови, разположени на екватора на юг от Шри Ланка представляват архипелаг от 1 190 коралови островчета, обединени в 26 островни групи. Топло и слънчево е през всички дни на годината. Дните на Малдивите са предназначени за отдих и наслади сред тропичната островна екзотика. Плаж, релаксация, възможности за допълнителни обиколки и различни изживявания според желанията и вкуса на клиентите.

Малдивските острови е една от малкото дестинации в света, които предoставят повече отколкото обещават. Виждайки ги за първи път ще бъдете омагьосани. Гледайки островите от самолет, се открива приказна картина, като че ли хиляди скъпоценни камъни се разпръскват по легло от синьо кадифе, променящи цвета си така че постепенно се сливат с небесната синева.

Съставени от 26 естествени коралови острови, свързани от север до юг и разположени на екватора, в централната част образуват двойна верига. Има около 1 200 острова, безбройни плажове и рифове, разположени в самите атоли. До 70 –те години когато започва да се развива туризма, страната е била достъпна само за търсещи приключения мореплаватели. Изолираността на островитяните от останалата част на света, не попречва на развитието им, тъй като се намират на кръстопът между източната и западната морска търговия и срещат много култури на различни народи. Това сътворява една държава с единствена по рода си култура и традиции.

КЛИМАТ Тропически. Температурите варират между 23 и максимум 32 градуса по Целзий през цялата година. Винаги има хладен бриз, който се носи от морето и който прави денят, дори да е много горещ, много приятен

Посетили сайта за пръв път на 21.09.2008 г.