БАС

Български Антифашистки Съюз

БАС - Русе 

 

 

 

Ане Франк

От «Дневникът на Ане Франк»
ще направят мюзикъл

          В Испания по знаменития «Дневникът на Ане Франк» ще се създаде мюзикъл, съобщава CBC News.

          Режисьор на проекта е Рафаел Алверо (Rafael Alvero), а ролята на Ане Франк ще изиграе 13-годишната Изабела Кастильо (Isabella Castillo). Премиерата на спектакъла ще се състои на 28 февруари в театър Калдерон в Мадрид.

           Според думите на режисьора, мюзикълът в действителност ще стане истинска трагическа опера.

          “Дневникът на Ане Франк” е едва ли не най-известната книга, отнасяща се до темата Холкоста.

          Ане Франк, дъщеря на еврейския емигрант Ото Франк, е водила своя дневник в една къща в Амстердам, където през 1942 година семейството й се е укривало от фашистите. През 1944 година след анонимен телефонен донос семейство Франк били арестувани и изпратени в концентрационни лагери. След една година девойката умряла в лагера от тиф. През 1947 година останалият жив баща на Ане Франк публикувал записките на девойката. От тогава до сега книгата е преведена на 70 езика и е издавана в милионни тиражи.

          На 4 януари актьорската група, заета с новия мюзикъл, посетила музея на Ане Франк в Амстердам, разположен в същото здание, където семейството на девойката се е укривало от нацистите. Актьорите представили няколко номера от бъдещата постановка, които били възторжено посрещнати от ръководството на музея и от посетителите.

URL: http://lenta.ru/news/2008/01/05/musical/ 

Виж още: Ане Франк (1929-1945)