БАС     БАС
БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ

БАС БАС
Google search

WWW http://www.bas-bg.org

д-р Семра Наимова

д-р Семра Наимова,
лекарка от Кърджали

проф. Велко Вълканов

проф. Велко Вълканов,
радетел за добро гражданско общество

Медали за хора с добри сърца

Веселка Венкова

         Пловдивската фондация «Помогни на нуждаещите се» връчи в Музея на Съединението в Пловдив по повод 12-годишнината от основаването си почетния знак-медал «За хората с добри сърца» на заслужили уважение и почит българи.

         С почетния знак на фондацията се окичиха кметицата на Чепинци Соня Стоянова, организирала евакуацията на населението след взривовете; полицаите Виктор Янев и Георги Кираджиев, спасили живота на емоционално нестабилна девойка; лекарката от Кърджали д-р Семра Наимова, която съгражданите й боготворят; учениците Иван Славов, Кирил Банков и Антон Иванов, предотвратили опожаряването на родния си град Кермен, община Сливен; генерал-майор доц. д-р Стоян Тонев, за организаторския му талант като началник на ВМА-София, кметицата на Лом Пенка Пенкова, съпричастна към болките на съгражданите си; началникът на II РПУ - Пловдив, Валери Баранов за множеството разкрити криминални престъпления и неговите колеги полицаи - от III РПУ Димитър Събчев и от VI Михаил Ангелов; поетесата Тоня Борисова и главната редакторка на сп. «За хората» Елеонора Гаджева.

         Сред наградените бе и проф. Велко Вълканов, председател на Българския антифашистки съюз, който подчерта, че е важно да има добри хора, но много по-важно е да има стабилно и добро гражданско общество.

          Посмъртно с медала «За хората с добри сърца» са удостоени Нобеловият лауреат и носител на Международната Ботева награда Александър Солженицин и българският писател д-р Рашко Сугарев.

15.08.2008