любопитно

 

 

 

Приют за «Третия Райх»

15.01.2009
Татяна Гончарова
 

На съпрузите Кемпбел отнели трите им деца, наименувани в чест на Хитлер, Химлер и арийската нация.

              Външно това семейство по нищо не се отличавало от другите. Доскоро съпрузите Кемпбел живеели тихо и незабележимо. «Построили си» дом в Ню-Джърси, родили им се три деца — момченце, момиче и отново момиче.

Децата също по нищо не се отличавали на фона на останалите малчугани. Само по имената: 3-годишният първенец се казва Адолф Хитлер, в чест на вожда на Третия Райх, средното момиченце — Джослин Ариен Нейшън, на името на арийската нация, по-малката — Канцлер Химлер Жанин, в памет на Хенрих Химлер.

Във вторник в семейството настъпило голямо събитие: службата за работа с младежите и семействата отвела децата от бащиния им дом в държавен. Без предварително предупреждение или позвъняване. По думите на представителя на социалното ведомство Кейт Берник, те «не вземат децата само  заради странните им имена». Обаче друга версия за станалото органите не огласяват.

В дадения момент децата се намират в местния приют. И, струва ни се, всички социални служби знаят за това произшествие, включително пожарната и полицията. Но истинската причина за толкова неочакваното «преселване» на трите деца не казват даже в участъка. Тяхната майка, Дебора Кемпбел, категорично не е съгласна с действията на държавните органи и е възмутена от реакцията на СМИ.

През декември местните вестници подложили семейството на жестока критика за необичайните имена на трите млади потомци. Двойката обърнала внимание към себе си преди Рождество — родителите отишли в супермаркет ShopRiter с необичайна молба — да украсят поздравителната торта с надписа «Честит Рожден Ден, Адолф Хитлер!», съобщава Daily Mail. 

Служителите от магазина категорично отказали да изпълнят толкова причудливата поръчка.Вероятно, името на немския вожд в розичките от крем им се е сторило кощунство. Ядосаните съпрузи напуснали магазина с думите: «Те не могат да направят торта за един тригодишен дребосък. Печално! Това са само имена, какво друго има? Да, нацистите са били лоши хора, но това е било отдавна. Нашите деца са съвсем малки и няма да пораснат като нацисти».

Позицията на бащата, 35-годишният Хит Кемпбел, напълно съвпада с мнението на съпругата: «Тези момчета от ShopRite живеят в друга епоха. Те казват, че Хитлер е убил много хора. А аз им казвам,че този Хитлер е умрял. А това е просто малко момче».

Екстравагантната двойка поддържал местният правозащитник Бари Морисън: «Със същия успех може да се окачи на децата етикет и да ги обявят расисти и врагове на човечеството. Каква е разликата?»

 В дадения момент съпрузите се въздържат от коментарии. Наистина, Хит Кемпбел подчертал, че нарекъл сина си Адолф само затова, че му харесва това име и «никой в света няма да има такова».

Освен това, през декември, на рождения ден на малкия Адолф съпрузите поканали други деца, в това число и от «смесената раса». « Ако ние бяхме нацисти, нима бихме им позволили да влезат в дома ни?» – възмущава се Кемпбел.

Както съобщават западните СМИ, гостната на семейство Кемпбел била украсена със свастика и картини със символика на СС. По думите на Кемпбел. Неговите предци са живели в Германия, «Но от това не са станали нацисти». При все това, неговите деца не носят прости имена.

Официалните ведомства на САЩ в такива случаи са безсилни. Свободата на мнението се охранява от главния Закон на страната.
http://www.mk.ru/blogs/MK/2009/01/15/society/389901/

Превод: Михаил Кръстев

 

 
Последно обновяване


Брояч на посещенията
Контакти: bas-os@bas-bg.org