Logo

Български Антифашистки Съюз

Областен и Общински Съвети - Русе 

 

 

 


Сейшелски острови


SeyshellesНа Сейшелските острови може да отидете, за да се насладите на първичната природа. Това ще почувствате незабавно, благодарение на идеалните климатични условия, на винаги топлото море с чудесни плажове. Разположени са в тропическите ширини и са заобиколени от изумрудена широка гладка повърхност. Индийският океан, този кокосов рай поразява въображението с богатството на цветовете и разнообразието на растенията, с богатия на багри подводен свят и чудноватите резервати, а също с креолското население с неговите традиции, съчетаващи в себе си европейската, африканската, индийската и китайската култури.

Карта Seychelles
Република Сейшелски острови е разположена на 115 острови и островчета. Всички острови се делят на групи: група на Сейшелските острови (Мае, Праслин, Ла-Диг, Света Ана, Еленов остров, островите Дългия, Средния, Кръглия, Безплодния, Каше, ГрандІроше и т.н.), амиратски острови (Ремир, Етуал, Будез, Мария-Луиза и т.н.), група Фаркуар (атолите Провидес и Фаркуар), група Алдаба (атолите Алдаба и Космоледо). Атолите се състоят от множеството големи и малки острови.

Обществен строй: Президентска република;
Столица: Виктория (25 000);
Население: 76 000;
Религия: Християнство;
Език: Креолски, английски, френски;
Пари: Сейшелска рупия;
Пропускателен режим: Безвизов;
Площ: 280 кв.км.;
Климат: Мусонен.

Празници: 1 и 2 януари – Нова година, 1 май – празник на Труда, 5юни – Ден на Освобождението, 18 юни – Ден на националното помирение, 29 юни – Ден на независимостта, Великден, 10 юни – Празник на Тялото Господне, 15 август – Успение на Пресвета Богородица, 1 ноември – Ден на вси Светии, 8 декември – Непорочно зачатие, 25 декември – Рождество.

СТОЛИЦА ОСТРОВИ ИСТОРИЯ

http://www.azimut-tour.ru/index.php?ContryGr=2&Contry=68&Info=true