Български Антифашистки Съюз

Български Антифашистки Съюз

Областен и Общински Съвети - Русе

 
 
 

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА проф. ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ
"СПОМЕНИ ЗА НАСТОЯЩЕТО"

На 30 март 2004г. повече от 70 русенски антифашисти препълниха уютната зала на "Съюза на офицерите и сержантите от запаса". Причината беше представянето на книгата на проф. Велко Вълканов "Спомени за настоящето", издадена от издателска къща "Захарий Стоянов". Книгата представи директорът на издателството Иван Гранитски.

Спомени за настоящето

Участниците в срещата имаха интересни разговори с
Велко Вълканов преди, по време и след срещата

Както пише и в послеслова към книгата Иван Гранитски подчерта:
"Последните четиринадесет години на бурни и драматични обществени раздвижвания, политически сблъсъци и противоборства и социални трансформации, наред с личностните имитации, шумящите около себе си ден до пладне еднодневки, родиха и редица интерсни и нестандартни личности. Без съмнение Велко Вълканов е един от тях."
"Публикациите на Велко Вълканов предизвикват от ярост до възторг. Той не е човек на равновесието и с полемичния си стил се родее с българските публицисти от миналото, които силно любят и мразят"


С отношението си към написаното в книгата русенци изразиха горещото си уважение към автора. Бяха зададени много въпроси, на които Велко Вълканов отговори с присъщата му прецизност и компетентност.

Дълго след края на срещата авторът полагаше автографи върху множеството новозакупени книги.

Част от книгата "Спомени за настоящето" е публикувана в
WEB-сайта на ОС на БАС в раздела "ПЕЧАТ" - "ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ.."